Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες




Οι τραγικές εικόνες που καθημερινά έρχονται στην επικαιρότητα με τις  ιστορίες προσφυγιάς των χιλιάδων ανθρώπων που επιχειρούν να διασχίσουν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων, μάς κινητοποίησαν ώστε να ζητήσουμε τη βοήθειά σας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/τριες να συλλέξουν  μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015:
  • Κουτιά γάλατα
  • Βρεφικά είδη: γάλατα σε σκόνη, κρέμες σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες για συγκάματα
  • είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, ξυραφάκια, χαρτιά υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  • Τρόφιμα έτοιμα όπως: μπισκότα, κράκερ, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, γκοφρέτες, σοκολάτες, ατομικούς χυμούς και ατομικά γάλατα
  • Τρόφιμα όπως μακαρόνια και όσπρια, ζάχαρη, ρύζι κ.λ.π.
  • Μάρσιπους  
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και το Σύλλογο Προσφύγων Ηρακλείου, πρόκειται να διαθέσει τα είδη που  θα μαζευτούν στις ομάδες αλληλεγγύης στο Ηράκλειο και στα νησιά (Μυτιλήνη, Χίο, Κω, Λέρο).
Παρά τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε, η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και γενικότερα η ελληνική κοινωνία μπορεί να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη, ώστε να ανακουφιστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι άνθρωποι που είναι πρόσφυγες πολέμου.
Σημείωση: Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται στον χώρο του σχολείου μας.
Σας ευχαριστούμε !!!
Οι δασκάλες & η Δ/ντρια
του Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης Χερσονήσου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ