ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης Χερσονήσου
   
     Ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.
    Όμως οι συνθήκες λειτουργίας  θα είναι πολύ διαφορετικές  λόγω των αυξημένων μέτρων για την προστασία των μικρών μαθητών από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.
    Συγκεκριμένα:
1.Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15). Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρo μήκος. Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα .
Προτείνεται τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό, ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, ιδιαίτερα σε αίθουσες με περιορισμένο χώρο.
Λόγω περιορισμένου χώρου όλων των αιθουσών του σχολείου μας όλες οι τάξεις χωρίστηκαν σε δύο Υποτμήματα. Οι εκπαιδευτικοί μας,  θα σας ενημερώσουν τηλεφωνικά σε ποιο τμήμα πήγε το παιδί σας.

2.Τα  2 υπο-Τμήματα  θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή  το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Η κατανομή στα δύο τμήματα έγινε αλφαβητικά, ενώ φροντίσαμε τα αδέλφια να έρχονται τις ίδιες ημέρες.

3. Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί (επισυνάπτεται).

4. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

5. Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

6. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου και μετά το πέρας αυτού.

7. Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων στο Σχολείο. Για όποιο θέμα, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση τηλεφωνικά ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

8.Θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και άδειες εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε όλα τα σχολεία όπως και στο δικό μας και συνεπώς σίγουρα ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα των μαθητών.

9.Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών.

10.Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος Διδασκόντων λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση - αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Για τον σκοπό αυτό, δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την  έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Η καθιερωμένη προσευχή πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.
Κανένα παιδί δεν θα μπαίνει στο προαύλειο χώρο πριν τις 8.00 για να μην υπάρχει συνωστισμός.
Όλοι οι μαθητές έρχονται από 8.00-8.15 και περνάνε αμέσως στις τάξεις τους.
    
Προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή επάνοδο των μαθητών του Σχολείου μας, παρακαλείσθε όσοι ΔΕΝ επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο Σχολείο να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο e-mail του Σχολείου:
                                                       dimanalips@gmail.com
Για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου μας είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε μέχρι την Παρασκευή 29/05/2020, στις 12.00 ώστε να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός.
Είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και τυχόν απορίες σας, στο τηλέφωνο του Σχολείου 2897025680.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη για να ολοκληρώσουμε τη σχολική χρονιά .        

                                                                                                  Ανάληψη 27/05/2020
                                                                                                          Με εκτίμηση
                                                                                               Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                                    Αλμπαντάκης Γιώργος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ